Fund de ochi

Fund de ochi

 

O alternativă sau un complement pentru oftalmoscopie și biomicroscopie este realizarea unei fotografii de fund de ochi, unde imaginea poate fi analizată ulterior de către medicul oftalmolog.

Fundus camera este un aparat care permite fotografierea color a fundului de ochi, cu evidențierea retinei centrale și periferice, a maculei și discului optic. Acesta poate fi încorporat într-un tomograf, imaginile obținute de la cele două componente ale aceluiași aparat fiind de neegalat în studiul patologiei retinene.

Principiul optic al camerelor de fund de ochi se aseamănă cu cel al oftalmoscoapelor indirecte, dar sistemele de observare și iluminare sunt diferite. De asemenea fotografierea poate fi realizată cu filtre colorate sau cu coloranți speciali (ex. Fluoresceină) pentru evidențierea anumitor structuri normale sau patologice ale ochiului.

Fotografiile fundului de ochi reprezintă documente medicale oftalmologice care înregistrează aspectul retinei și a structurilor polului posterior unui pacient. Aceste fotografii permit medicului să studieze retina dvs. și să formuleze un diagnostic, să urmărească și să compare evoluția unei afecțiuni sau să urmărească efectele unui tratament.

Fotografierea fundului de ochi prezintă numeroase avantaje comparativ cu alte metode de vizualizare a segmentului posterior al ochiului:

  • Este o tehnică rapidă și simplă de executat
  • Nu este necesară dilatarea pupilei, în consecință este mai plăcută pentru pacient
  • Vizualizează o suprafață retiniană mai mare comparativ cu oftalmoscopia
  • Imaginile obținute pot fi stocate pentru urmărirea evoluției bolii, răspunsul la tratament cât și pentru analizarea acestora de mai mulți medici oftalmologi
Alte servicii
PROGRAMARE

Programează-te online